RTSH 24 Live

Sociale

Shkodër - Parqet si oaze pushimi, lulishtja pranë universitetit frekuentohet nga moshat e treta

29/05/2024

Shkodër - Parqet si oaze pushimi, lulishtja pranë universitetit frekuentohet nga moshat e treta

Mjediset dhe hapësirat e gjelbra publike janë një mundësi që qytetarët të kalojnë kohën e tyre të lirë. Ky është njëri prej parqeve të Shkodrës, në afërsi të Fakultetit të Shkencave Natyrore të UNISHK.

Ai frekuentohet më së shumti nga moshat e treta që në orët e mëngjesit. Disa vijnë këtu për t’u çlodhur dhe kaluar pak kohë në natyrë e të tjerë për të luajtur lojën e tyre të preferuar domino apo shah.

Parku ngjan i pastër pasi për të kujdesen çdo ditë punëtorët e gjelbërim pastrimit por ai ka domosdoshmërinë të plotësohet më shumë. Mungesa e tualeteve publike mbetet një shqetësim për qytetarët.

Sipas studimeve të ndryshme, shpenzimi i kohës në natyrë ndikon pozitivisht në shëndetin mendor të njeriut, ndjenjën energjike dhe gjumin e qetë.

Gazetar: Marjo Gjini

/rtsh.al/