RTSH 24 Live

Letërsi

Libri “Zemra e tokës”, përkthyesja dhe shkrimtarja Milena Selimi sjell në shqip autorin Svetislav Basara

16/11/2023

Libri “Zemra e tokës”, përkthyesja dhe shkrimtarja Milena Selimi sjell në shqip autorin Svetislav Basara

Përkthyesja dhe shkrimtarja Milena Selmi sjell për lexuesin shqiptar librin e një prej shkrimtarëve më të rëndësishëm të letësisë bashkëkohore serbe, Svetislav Basara.

I konsideruar si një prej shkrimeve më të rëndësishëm serbë në tregun ndërkombëtar dhe i përkthyer në disa shtete të ndryshme të botës tashmë, ky autor do të jetë edhe në dorën e lexuesit shqiptar me librin “Zemra e tokës”, një libër fiction i shkruar disa vite më parë për të cilin përkthyesja thotë se edhe sot pas kaq vitesh temat në të mbeten aktuale .

Milena Selimi ka sjellë të përkthyera në gjuhën shqipe vepra të ndryshme nga maqedonishtja, bullgarishtja dhe serbishtja.

/rtsh/