RTSH 24 Live

Film

Si prodhohet statuja ikonë e Oscar-it?

11/03/2023

Si prodhohet statuja ikonë e Oscar-it?

Është një natë për yjet, por nuk janë të vetmit që shkëlqejnë. Kujt mund t'i mungojë dhurata që është statuja e Oskarit ? Është pasuria më e çmuar e Holliwood-it, dhe megjithatë kaq pak e dinë historinë pas asaj se si u krijuan këto çmime me shkëlqim.

Drejtoresha ekzekutive Margaret Herrick mendonte se statuja i ngjante xhaxhait të saj Oscar. Emri mbeti dhe Akademia e zyrtarizoi atë në 1939.

Çdo statujë Oscar është 34 cm e gjatë dhe peshon 3,9 kg. Statuetat e Oskarit fillimisht ishin bërë në bronz të ngurtë të veshur me ar. Sot, ato prodhohen duke përdorur metal të veshur me ar.

Statujat e Oskarit qëndrojnë në një kasafortë në Polich Tallix në Walden, Nju Jork përpara se të dërgohen në Epner Technology në Brooklyn për t'u lyer veshur me ar 24 karatësh.

Format e statujave të printuara me dyll 3-D të Oscar qëndrojnë në punishte duke pritur për yllin e tyre.

Një koleksion i statujave të Oscar-it të sapo dalë nga kallëpi. Një statujë bronzi Oscar ulet në një tavolinë pune duke pritur për fazën tjetër të procesit të prodhimit siç është pastrimin.

Çdo statujë i nënshtrohet pastrimit të plotë. Procesi i pastrimit kërkon një sy të mprehtë dhe dorë të qëndrueshme.

Statujat varen me kokë poshtë gjatë fazave të mëvonshme të procesit të pastrimit. Në pritje të radhës për t'u lëmuar dhe lustruar. Lëmimi i statuetës është një proces i ndërlikuar dhe kërkon kohë. Lustrimi i një Oscar kërkon durim dhe mjeshtëri precize.

Një tretësirë ​​e jonizuar e cianidit të arit i jep Oscarit ngjyrën e tij të veçantë. Të mbështjellë me pëlhurë për të shmangur shënjimin ose gërvishtjen, statujat shpalosen me kujdes për fazën e parafundit të procesit të prodhimit.

Statueta e përfunduar mbahet në bazën e saj prej bronzi të montuar me veshje të zezë. Detajet e bazës së zezë të bronzit të një statuje të përfunduar të Oskarit.

Të shkëlqyera në ngjyrën dhe dizajnin e tyre, statuetat e përfunduara të Oskarit janë gati për t'u dorëzuar në Los Anxhelos citon starinsider.

/rtsh.al/