RTSH 24 Live

Politikë

Përvjetori i anëtarësimit të Shqipërisë në NATO,Blinken: Krenarë që qëndrojmë me ju si aleatë, aleanca vazhdon të rritet

02/04/2024

Përvjetori i anëtarësimit të Shqipërisë në NATO,Blinken: Krenarë që qëndrojmë me ju si aleatë, aleanca vazhdon të rritet

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony J. Blinken ka uruar Shqipërinë për 15-vjetorin e anëtarësimit të Shqipërisë në NATO.

Në mesazhin e tij, Blinken shkruan se janë krenarë që aleatë me Shqipërinë, ndërsa thekson se aleanca  vazhdon të rritet dhe të përshtatet për të adresuar sfidat në zhvillim të së ardhmes. 

“Në emër të Shteteve të Bashkuara, përgëzoj Shqipërinë dhe Kroacinë për 15-vjetorin e anëtarësimit në NATO. Pesëmbëdhjetë vjet më parë, ne kremtuam angazhimin që demokracitë tuaja bënë jo vetëm për mbrojtjen e Aleancës sonë, por edhe për mbrojtjen e paqes dhe prosperitetit në të gjithë rajonin. Sot, ne nderojmë angazhimin tuaj të vazhdueshëm për të penguar dhe mbrojtur çdo pëllëmbë të territorit të NATO-s, siç mbrojmë edhe vlerat tona të përbashkëta demokratike. Në këtë përvjetor, ne mbetemi krenarë që qëndrojmë me ju si aleatë. Ndërsa Aleanca jonë vazhdon të rritet dhe të përshtatet për të adresuar sfidat në zhvillim të së ardhmes, NATO është më e fortë dhe më e bashkuar se kurrë”, shkruan në mesazhin e tij Blinken.

 

/rtsh.al/