RTSH 24 Live

Politikë

Komisioni hetimor për koncesionet në shëndetësi "zbret" në terren, e nis nga spitali i Durrësit

24/05/2024

Komisioni hetimor për koncesionet në shëndetësi "zbret" në terren, e nis nga spitali i Durrësit

Anëtarët e mazhorancës dhe opozitës në Komisionin Hetimor parlamentar për koncesionet në shëndetësi vizituan spitalin e qytetit të Durrësit për të vëzhguar mjedisin e sterilizimit të pajisjeve mjekësore.

"Gjykoj se patëm një diskutim konstruktiv, informativ me drejtuesen e spitalit, me disa shefa shërbimesh, me nëndrejtoreshën për çështjet ekonomike, si edhe me kryeinfermierin e spitalit, duke trajtuar të gjithë procesin," deklaroi deputetja e PD-së, Albana Vokshi, njëherësh drejtuese e Komisionit Hetimor.

"Është një vizitë, që do të vijojë. Pas hapave procedurialë do të dalim në konkluzione," u shpreh nënkryetari socialist Plarent Ndreca.

Anëtarët e Komisionit, pas miratimit të planit hetimor do të inspektojnë edhe spitale të tjera për t'u njohur me ecurinë dhe mënyrën e operimit të dy koncesioneve: sterilizimi dhe check-up.

Seancat dëgjimore pritet të nisin në fillim të qershorit me grupet e auditit të KLSH-së e më pas me Nismën Thurje, e cila bëri kallëzimin në Prokurorinë e Posaçme për kontratën e shërbimit të sterilizimit. 

Dosja për koncesionin e sterilizimit të pajisjeve kirurgjikale u dërgua për gjykim muaj më parë nga Prokuroria e Posaçme.

Ndër të tjerë, një ish-zëvendësministër dhe sipërmarrësi që fitoi koncensionin janë hetuar për akuzën e "mashtrimit" te "falsifikimit të dokumenteve" dhe "shpërdorimi i detyrës" i kryer në bashkëpunim. 

/rtsh.al/