RTSH 24 Live

Muzikë

Rapsodi i njohur Shaban Baksi, Autor i mbi 450 tekste këngësh

26/05/2024

 Rapsodi i njohur Shaban Baksi, Autor i mbi 450 tekste këngësh

Rapsodi i njohur Shaban Baksi që ka hyrë në zemrat e shqiptarëve përmes këngëve të tij që dëgjohen edhe sot, tregon për tekstet e shumta që ka shkruar

I njohur për këngët e tij, të kënduara jo vetëm nga ai vetë, por nga një numër i madh këngëtarësh të njohur rrëfen për RTSH-në, muzikën dhe tekstet ndër vite.

“Prej viteve 70’ dhe këtej kam bërë shumë këngë. Por mund të veçoja “Maroma ni Kafe”, “Tash Ndërgjegjen” apo “Tash kaluan plot tri pranvera”, u shpreh ai.

Ndaj tha ai, me muzikë dhe me tekste janë 470 këngë që rapsodi Baksi është autori i tyre.

Ai vazhdon të shkruaj tekste edhe në këtë kohë

“Këngë të shkruara me dashuri dhe përkushtim nga rapsodi i njohur do të mbetën në memorien e shqiptarëve ndër vite” vijon më tej ai.

/rtsh.al/