RTSH 24 Live

Aktualitet

“Astral Knight 23” në hapsirën shqiptare, ministri Peleshi: Standardizim i procedurave operacionale me forcat aleate!

26/05/2023

“Astral Knight 23” në hapsirën shqiptare, ministri Peleshi: Standardizim i procedurave operacionale me forcat aleate!

Në kuadër të “Defender Europe 2023” në hapsirën shqiptare po zhvillohet stërvitja “Astral Knight 23”. 

Duke ndarë në rrjetet sociale momente nga kjo stërvitje ushtarake ministri shqiptar i Mbrojtjes, Niko Peleshi bëri të ditur se “Kjo është një nga tre stërvitjet që vendi ynë mirëpret në kuadër të “Defender Europe 23″ dhe bashkon njësitë e mbrojtjes ajrore nga SHBA dhe Evropa. Qëllimi është rritja e ndërveprueshmërisë dhe standardizimi i procedurave operacionale me forcat aleate” shkruan zoti Peleshi.

“Defender Europe”, stërvitja më e madhe ushtarake në Evropë mbahet për herë të dytë në Shqipëri.

Stërvitja ka nisur më 22 maj dhe do të vazhdojë deri më 9 qershor.

Në të marrin pjesë rreth 17 mijë trupa shumëkombëshe, duke e bërë atë stërvitjen më të madhe në historinë e Shqipërisë si aleate e NATO-s.

Në Shqipëri do zhvillohen edhe stërvitjet “Immediate Response-23”, “Saber Guardian-23” dhe “Astral Knight-23". 

Në këto stërvitje marrin pjesë 700 efektivë të Forcave të Armatosura.

 

/ rtsh.al /