RTSH 24 Live

Teknologji

X heq qindra llogari të lidhura me Hamasin që nga sulmi me Izraelin

13/10/2023

X heq qindra llogari të lidhura me Hamasin që nga sulmi me Izraelin

Platforma e mediave sociale X ka hequr qindra llogari të lidhura me Hamasin nga sulmi i grupit i Hamasit ndaj Izraelit.

Masa erdhi si përgjigje ndaj ultimatumit 24 orësh të shefit të industrisë së Bashkimit Evropian, Thierry Breton, drejtuar Elon Musk për të menaxhuar përhapjen e keqinformimeve në platformën e tij të mesazheve X që nga sulmi i Hamasit për të respektuar rregullat e reja të përmbajtjes në internet të BE-së.

Akti i Shërbimeve Dixhitale (DSA) i zbatuar së fundmi kërkon që platformat e mëdha në internet, përfshirë Facebook-un e X dhe Meta (META.O) , të bëjnë më shumë për të hequr përmbajtjen e paligjshme dhe për të marrë masa për të trajtuar rreziqet ndaj sigurisë publike dhe ligjërimit qytetar.

Mosrespektimi i DSA-së mund të rezultojë në gjoba të BE-së deri në 6% të xhiros globale të një kompanie ose pezullim të mundshëm të shërbimit.

/rtsh.al/