RTSH 24 Live

Sociale

Vëllimi me poezi ''Lulëkuqja'' - 13-vjeçari me çrregullime të spektrit autik promovon librin e ri

12/04/2024

Vëllimi me poezi ''Lulëkuqja'' - 13-vjeçari me çrregullime të spektrit autik promovon librin e ri

Në  kuadër 2 prillit, Ditës Botërore të Autizmit është promovuar libri “Lulëkuqja” me autor 13- vjeçarin Jamarbër Hoxha, i diagnostikuar me çrregullime të spekrit autik.

Jamarbri prek tema të ndjeshme në krijimtarinë e tij si ekzistenca jonë, varësia dhe pavarësia, marëdhëniet mes njerëzve dhe mënyra si e koncepton botën.

Vëllimi është me poezi dhe jo roman apo prozë dhe e bën më tërheqës për lexuesin pasi nuk kërkon një lexues të specializuar.

RTSH