RTSH 24 Live

Kulturë

Ndahen çmimet e Panairit të Librit 2023, Mira Meksi, shkrimtarja e vitit

18/11/2023

Ndahen çmimet e Panairit të Librit 2023, Mira Meksi, shkrimtarja e vitit

Mira Meksi është shkrimtarja e vitit  me romanin “Parisi vret”. Juria e Panairit të Librit e vlerësoi shkrimtaren me romanin më të mirë. Në Panairin e Librit ka qenë i pranishëm dhe shkrimtari ynë i madh, Ismail Kadare për të nënshkruar librat e tij tek lexuesit e shumtë në këtë panair të interesuar për veprat e tij.

Ndërkohë, Çmimi Përkthyesi më i mirë i vitit 2023 iu dha Ana Kovës, për romanin “Daullja prej llamarine”, nga Gunter Grass.  Çmimin për veprën më të mirë studimore për vitin 2023 e mori Thomas Frashëri, për veprën me titull “Frashëri i shquar, i panjohur”.

Ndërkohë, Çmimi për librin më të mirë për fëmijë të vitit 2023 iu dha Rudina Çupit, për librin “Gjyshja me zemrën prej ketri”.

Çmimi i Ambasadës së Francës në Tiranë për përkthimin më të mirë nga gjuha frënge iu dha Diana Çulit për përkthimin e veprës “Të pandarat” të Simone de Beauvoir.

/rtsh/