RTSH 24 Live

Ekonomi

Koreja e Jugut, furnizuesi i dytë më madh i makinave në Shqipëri

11/06/2024

Koreja e Jugut, furnizuesi i dytë më madh i makinave në Shqipëri

Gjatë pesë muajve të parë të këtij viti, në Shqipëri janë regjistruar gjithsej 41,595 mjete. 83.3% e tyre janë autovetura. Në  maj kishim edhe numrin më të lartë të mjeteve të regjistruara për herë të parë 10,670 makina.

Sipa ScanTv 24.9% e mjeteve të regjistrura janë në pronësi të subjekteve dhe 75.1% e tyre janë në pronësi të individëve. 

Furnizuesi kryesor ka qenë Italia, duke kryesuar listën me 7,549 mjete të eksportuara në Shqipëri. 

Në renditje e ndjekin Koreja dhe Gjermania me 7,319 dhe 7,297 mjete gjithsej. 

Më pas në radhë  vijnë mjetet e importuara nga Zvicra, SHBA-ja dhe Kina.

Aktualisht në Shqipëri numri i mjeteve në qarkullim i ka kaluar 800 mijë.

Sipas ScanTV

/ rtsh.al /