RTSH 24 Live

Kuriozitete

Fuqia e kristaleve shëruese/ Cilat janë ato dhe si mund të ndihmojnë?

02/11/2023

Fuqia e kristaleve shëruese/ Cilat janë ato dhe si mund të ndihmojnë?

Fuqia e kristaleve daton që nga fillimi i qytetërimit njerëzor dhe është përdorur shpesh për të trajtuar sëmundjet fizike dhe emocionale.

Në botën moderne, kristalet kanë rifituar popullaritetin për aftësinë e tyre të mundshme për të mbrojtur trupin tonë nga valët e dëmshme elektromagnetike dhe për të ndihmuar problemet e shëndetit mendor.

Çfarë janë kristalet shëruese? - Shërimi me kristal është një terapi që daton që nga Greqia e lashtë. Platoni shkroi për të në dialogun e Critias (360 pes). Ajo erdhi nga kultura e skajshme në rrjedhën kryesore në vitet '70 dhe tani ka bërë një rikthim. Terapia përdor gurë gjysmë të çmuar për të eliminuar energjinë negative. Lloji i gurëve të përdorur zakonisht korrespondon me pikat shpirtërore në trupit.

Si të përdorni kristalet shëruese - Kristalet shëruese mund të përdoren në shumë mënyra të ndryshme, por është e rëndësishme që ato të jenë afër trupit tuaj në mënyrë që energjia e tyre të mund të funksionojë tek ju. Sa më i madh të jetë kristali, aq më shumë energji zotëron.

Agat vjollcë – Agati është i njohur për balancimin e trupit dhe mendjes , duke e kthyer energjinë negative në energji pozitive. Është një kristal i mirë për t'u përdorur për të përqendruar veten dhe për të fituar besimin në ndjenjat tuaja.

Ametist -Ametisti është një mineral i mirë për shërimin e sëmundjeve fizike. Besohet se ametisti forcon sistemin tuaj imunitar dhe tretës. Ai gjithashtu rregullon disbalancat hormonale, gjë që ndihmon në pastrimin e lëkurës. Nëse e keni sforcuar trupin tuaj me një fundjavë kënaqësie, ky kristal mund t'ju ndihmojë.

Akuamarina -Akuamarina është e mirë për një nxitje intelektuale, pasi ndihmon me arsyetimin racional dhe përmirëson kohën e reagimit. Është veçanërisht i dobishëm për folësit publikë. Nëse keni pak frikë nga skena, vendosja e këtij guri në xhep do t'ju japë besim.

Kuarc blu - Ngjashëm me akuamarin, kuarci blu është gjithashtu mund të ndihmojë në kapërcimin e problemeve të komunikimit. Ai gjithashtu rrit kreativitetin dhe shprehjen, ideale për ata që duhet të improvizojnë në punët e tyre.

Seleniti -Një nga shkëmbinjtë më të përdorur nga shëruesit e kristaleve, seleniti vepron si një kristal i mirë bazë për ceremonitë shëruese dhe meditim. Thuhet gjithashtu se promovon shërimin fizik të shtyllës kurrizore.

Peridot - Ngjyra e gjelbër e peridotit lidhet me lakminë dhe xhelozinë. Thith ndjenjat negative që shfaqen shpesh në marrëdhëniet romantike, të tilla si pakënaqësia, acarimi dhe hidhërimi. Mund të ndihmojë gjithashtu në fillimin e një marrëdhënieje të re për të ndihmuar në mbrojtjen kundër këtyre emocioneve të padëshiruara.

Hematit - Ky gur largon energjinë negative nga aurat e tjera dhe siç sugjeron pamja e tij, rrit vullnetin, besimin dhe vetëvlerësimin. Është e këshillueshme të përdoret në momente ankthi për shkak të forcës së tij.

/rtsh.al/