RTSH 24 Live

Film

Filmi për Luftën e Parë Botërore, kryesues për filmin më të mirë në Oscars të këtij viti

21/02/2023

Filmi për Luftën e Parë Botërore, kryesues për filmin më të mirë në Oscars të këtij viti

Disa nga nominimet për filmin më të mirë në Oscars të këtij viti ishin të lehta për t'u parashikuar nga kritikët e filmit. Përshtatur nga romani klasik i Luftës së Parë Botërore nga Erich Maria Remarque, filmi u shpërnda në kinema përpara se të transmetohej në Netflix.

Filmi ka përmbajtjen e Luftës së Parë Botërore dhe asnjë film i mëparshëm gjerman nuk kishte qenë ndonjëherë në garë për filmin më të mirë në nominimet Oscar. Shumë kritikë prisnin që All Quiet on the Western Front të dilte në listën e filmave më të mirë ndërkombëtarë, por jo vetëm që mori një nominim për filmin më të mirë, por u shfaq edhe në tetë kategori të tjera.

Oscars dhe industria e filmit në përgjithësi, kanë ndryshuar kohët e fundit në mënyrë radikale por ky film tashmë është pretend për nominimet Oscar si fotografia më e mirë.

/rtsh.al/