RTSH 24 Live

Kosovë

Dita e pavarësisë së Malit të Zi, Albin Kurti: Integrimi në strukturat transatlantike synim i dy vendeve

24/05/2023

Dita e pavarësisë së Malit të Zi, Albin Kurti: Integrimi në strukturat transatlantike synim i dy vendeve

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka deklaruar se integrimi në strukturat trans-atlantike është synim dhe angazhim i Kosovës dhe Malit të Zi.

Shpallja e pavarësisë nga Mali i Zi ishte realizim i aspiratës së popullit të saj për një shtet të pavarur e sovran të lirë e demokratik e të integruar në strukturat euroatlantike”, tha kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në festën e organizuar nga ambasada e Malit të Zi në Kosovë, me rastin e ditës së Pavarësisë së Malit të Zi.

Kreu i qeverisë ka theksuar se Kosova dhe Mali i Zi kanë bashkëpunim dhe marrëdhënie shumë të mira dhe se integrimi e orientimi në strukturat trans-atlantike është vlerë, synim e angazhim që ndajmë si dy shtete fqinje.

Mali i Zi e njohu pavarësinë e Kosovës që në vitin e shpalljes në 2008, ndërsa Kurti tha se “jemi mirënjohës që në kohërat më të vështira, Mali i Zi u bë strehë shpëtimi për mbi 100 mijë qytetarë të Kosovës dhe nuk harrojmë asnjëherë mikpritjen dhe solidaritetin

/rtsh.al/