RTSH 24 Live

Lifestyle

Çfarë i bën njerëzit më të lumtur se paratë?

19/02/2024

Çfarë i bën njerëzit më të lumtur se paratë?

Lumturia është një qëllim i përbashkët për të gjithë ne, por shpesh shoqërohet me kërkimin e parasë dhe grumbullimin e saj. Megjithatë, shkenca sugjeron se lumturia është një përvojë shumë më komplekse dhe e shumanshme.

Sipas disa studimeve, pasi të arrihet stabiliteti financiar, paraja nuk ka një lidhje lineare me lumturinë. Në vend të kësaj, marrëdhëniet dhe lidhja me të tjerët janë më të lidhura me lumturinë. Prandaj, kultivimi i marrëdhënieve mund të kontribuojë në një mirëqenie më të madhe personale.

Sipas disa studimeve, njerëzit që vlerësojnë kohën mbi paranë priren të jenë më të lumtur. Sipërmarrësit duhet të kujtojnë atë që po ndjekin në të vërtetë dhe të gjejnë ekuilibrin e duhur midis punës dhe kohës së lirë (nga puna) për të rritur lumturinë dhe kënaqësinë e tyre.

Një studim në veçanti zbuloi se stërvitja e rregullt e bën njeriun po aq të lumtur sa të fitosh 25,000 dollarë shtesë në vit.

/rtsh.al/