RTSH 24 Live

Kulturë

125 vjetori i lindjes se Lasgush Poradecit, revista e njohur Lishtungen edicion special kushtuar poetit

25/01/2024

125 vjetori i lindjes se Lasgush Poradecit, revista e njohur Lishtungen edicion special kushtuar poetit

Biblioteka Kombëtare në bashkëpunim me ambasadën austriake në Tiranë kanë organizuar aktivitetin kushtuar Poetit Lasgush Poradeci në 125 vjetorin e lindjes se tij. Revista e  njohur Lishtungen i kushton një edicion special  poetit ku poezitë  e tij mund të lexohen për herë të parë gjermanisht krahas teksteve të autorëve bashkëkohor shqiptar dhe austriak

Biblioteka Kombëtare në bashkëpunim me ambasadën austriake në Tiranë kanë organizuar aktivitetin kushtuar poetit Lasgush Poradeci në 125 vjetorin e lindjes se tij.

Lasgush Poradeci ka jetuar për 10 vite në Graz te Austrisë atje ku dhe u diplomua . Nisur nga kjo një edicion special i revistës së  njohur letrare Lishtungen i kushtohet poetit të shquar Lasgush Poradeci .

Në këtë reviste dy gjuhëshe poezitë  e Lasgushit mund të lexohen për herë të parë gjermanisht krahas teksteve të autorëve bashkëkohor shqiptar dhe austriak . Poezitë kanë ardhur të përkthyera nga  Lindita Komani e cila rrëfen magjinë e Lasgushit të madh.

Vite më parë akademiku Eqerem Çabej citonte se me siguri do të vijë dita kur Shqipëria ti kthejë botës Lasgush Poradecin , ku ai qëndron me poezitë e tij të papërsëritshme.

/RTSH/