RTSH 24 Live

Ekonomi

Nisin fluturimet direkte Tiranë-Kopenhagë, 2 herë në javë

29/05/2024

 Nisin fluturimet direkte Tiranë-Kopenhagë, 2 herë në javë

Nga 29 maji Tirana lidhet direkt me kryeqytetin e Danimarkës, Kopenhagë, përmes linjës ajrore.

Tirana Airport Partners bën të ditur se të gjithë pasagjerët mund të fluturojnë direkt drejt Kopenhagës nga Tirana dhe anasjelltas 2 herë në javë.

Fluturimet do të kryhen nga kompania “Norwegian Airlines”. Norwegian Airlines gjithashtu kryen fluturime direkte nga Tirana në Oslo 3 herë në javë.

Aeroporti Ndërkombëtar i Rinasit është tashmë aeroporti me fluksin më të lartë në rajon, me mbi 2.8 milionë pasagjerë vetëm gjatë 4 muajve të parë të 2024-ës.

Kjo edhe falë linjave të reja dhe veçanërisht mundësive për lidhje me vende që nuk ishin të lehta e të arritshme më parë.

Shqipëria ka një turizëm që po rritet. Mbështetur në të dhënat e fundit të Agjencisë së Trafikut Ajror, Shqipëria ka rritjen më të shpejtë në aeroporte në mbarë Europën me 222 %.

/ rtsh.al /