RTSH 24 Live

Kronika

Të alkoolizuar e pa patentë, prangosen 15 drejtues mjetesh në 8 orë! Qindra të ndëshkuar

28/06/2022

Të alkoolizuar e pa patentë, prangosen 15 drejtues mjetesh në 8 orë! Qindra të ndëshkuar

Policia Rrugore ka arrestuar 15 drejtues të mjeteve, 7 prej të cilëve për drejtim mjeti në gjendje të dehur dhe 8 për drejtim mjeti pa leje, në 8 orët e fundit.

Po ashtu janë ndëshkuar me pezullim të lejes së drejtimit nga 1 muaj deri në 16 muaj, për shpejtësi nga 139 km/h deri në 193 km/h, 104 drejtues mjetesh.

Gjithashtu janë ndëshkuar me masa administrative nga 12.000 deri në 40.000 lekë të rinj dhe me zbritje pikësh në lejen e drejtimit, nga 10 deri në 13 pikë.

Janë evidentuar duke përdorur aparatin celular gjatë drejtimit të mjeteve, 211 drejtues mjetesh, të cilët janë ndëshkuar me masa administrative nga 15.000 deri në 30.000 lekë të rinj.

Gjithashtu janë evidentuar 173 drejtues mjetesh që nuk përdornin rripin e sigurimit, të cilët janë ndëshkuar me masa administrative nga 10.000 deri në 20.000 lekë të rinj.

Janë ndëshkuar 98 drejtues mjetesh për parakalime të gabura, 234 drejtues mjetesh për shpejtësi tej normave të lejuara, por pa sanksionin plotësues pezullim i lejes së drejtimit, 112 drejtues mjetesh për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit dhe 79 drejtues motomjetesh për mosvendosje të kaskës mbrojtëse.

Nga lexuesit automatikë të targave janë konstatuar dhe ndaluar 123 automjete të shpallura “Alert” për shpejtësi, të evidentuara në ditët e mëparshme nga makina inteligjente.

Kontrollet do të vijojnë intensive gjatë gjithë sezonit, me qëllim minimizimin e aksidenteve rrugore.

/rtsh.al/