RTSH 24 Live

Politikë

Rama në lagjen e rindërtuar në Laç: 375 familje në shtëpi të reja

11/06/2024

Rama në lagjen e rindërtuar në Laç: 375 familje në shtëpi të reja

Kryeministri Edi Rama ka inspektuar sot nga afër pallatet që janë drejtë përfundimit në qytetin e Laçit, i shoqëruar nga ministri i Drejtësisë, Ulsi Manja dhe kryetarja e Bashkisë Kurbin, Majlinda Cara.

Një pjesë e apartamenteve punimet në zonën e re të rindërtuar pas tërmetit të 26 nëntorit 2019 janë drejt përfundimit, ndërsa të tjerat në faza të ndryshme të punimeve.

Pas pallateve të ndërtuara në Laç si dhuratë e qeverisë turke, së shpejti në pjesë tjetër të këtij qyteti janë duke përfunduar edhe disa pallate të rinj.

Kryetarja e Bashkisë së Kurbinit, Majlinda Cara gjatë inspektimit të bllokut të pallateve të reja  u shpreh se vijon intesivisht procesi i Rindërtimit, duke u shtrirë në të gjitha lagjet e rrugët e brendshme.

Sipas saj, në projektit e planifikuar për Rindërtim  janë ndërtuar apartamente të 3 tipologjive, (1+1; 2+1 dhe 3+1), të shpërndara në 10 pallate, pjesë e zonës së re për zhvillim, ku brenda këtij viti do të akomodohen 375 familje. Por jo vetëm.

Kryebashkiakia Cara deklaroi se ,krahas ndërtimit nga themelet të apartamenteve të reja me kushte optimale, po bëhet edhe ndërtimi i rrjetit rrugor dhe infrastrukturës urbane të zonës përreth, duke zgjeruar hapësirat publike, dhe duke krijuar komoditet në lëvizjen e mjeteve, me akses të përmirësuar për lëvizjen e këmbësorëve dhe korsi të dedikuar të lëvizjes me biçikleta.

 “Tashmë po shkojmë drejt përfundimit të 60 apartamenteve për të bërë gati fillimin e korrikut hedhjen e shorteut për 60 familje e para dhe po ecim vazhdimisht dhe me hyrje të tjera për të bërë të mundur që brenda këtij viti të dorëzojmë edhe gjithë këtë lagje. Në këtë lagje të re për zhvillim janë 170 apartamente, ka 6000 m2 infrastrukturë nëntokësore, parkime dhe të gjitha katet e para të gjithë subjekteve janë me njësi shërbimi, që do të jenë pastaj dhe një promotor ekonomik. Ka dy tre parqe midis grupeve të pallateve. Të gjitha janë me parkim nëntokësor, janë rreth 50 biznese në gjithë këtë bllokun e pallateve këtu”, shpjegoi kryetarja e bashkisë së Kurbinit, Majlinda Cara.

Ajo theksoi se, “krahas kësaj zone ne kemi dhe 9 pallate që po ndërtohen në të njëjtën truall. Kemi përkatësisht dy në Mamurras që janë drejt përfundimit, i japim çelësat në fillim të muajit korrik. Brenda këtij viti, ne akomodojmë 375 familje bashkë me njësinë administrative Mamurras dhe mbyllim apartamentet”.

Projekti parashikon ndër të tjera edhe ngritjen e një qendre të re shëndetësore për qytetarët.

 

/rtsh.al/