RTSH 24 Live

Rajon

Qeveria teknike në Greqi/ Ioannis Sarmas betohet dhe merr detyrën e kryeministrit, zgjedh emrat e kabinetit

25/05/2023

Qeveria teknike në Greqi/ Ioannis Sarmas betohet dhe merr detyrën e kryeministrit, zgjedh emrat e kabinetit

Greqia e cila do të drejtohet tashmë nga kryeministri teknik Ioannis Sarmas ka përzgjedhur edhe përbërjen e kabinetit të përkohshëm qeveritar.

Pasi kryeministri Sarmas është betuar ka shkuar në pallatin Maximos për të marrë detyrën e re nga paraardhësi i tij Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis e priti në shkallët e godinës dhe më pas e shoqëroi në kryeministri ku edhe i uroi fat ” në detyrën e re.

Mitsotakis i dorëzoi zarfin blu, i cili përmban, siç tha ai, të gjithë informacionin e nevojshëm për të kryer detyrën dhe për t'u informuar për çështjet, shkruajnë mediat greke. 

Nga ana e tij, Sarmas ka theksuar se qeveria e përkohshme do të kryejë punën për të vijuar funksionimin e shtetit derisa të dalë nga vullneti i popullit, fituesi real i zgjedhjeve.

Përbërja e re e qeverisë greke:

Ministri i Ekonomisë: Theodoros Pelagidis

Ministri i Zhvillimit dhe Investimeve: Eleni Louri

Ministri i Jashtëm: Kaskarelis Mbretëria

Ministri i Drejtësisë: Philippos Spyropoulos

Ministri i Brendshëm: Kalliopi Spanou

Ministri i Imigracionit dhe Azilit: Daniel Esdras

/rtsh.al/