RTSH 24 Live

Kuzhinë

Përfitimet e shumta shëndetësore të kripës së detit

18/03/2024

Përfitimet e shumta shëndetësore të kripës së detit

Kripa është një nga përbërësit më të shëndetshëm dhe më të bollshëm në planet. E ngarkuar me elektrolite dhe komponime anti-inflamatore, kripa e detit mund të përdoret për shumë gjëra, të tilla si trajtimet e kujdesit të lëkurës dhe lehtësimin e dhimbjeve.

Vlera ushqyese e kripës së detit - Përbërësi kryesor i kripës së detit është kloruri i natriumit. Pjesa e mbetur përbëhet nga 82 lëndë të tjera ushqyese, të cilat gjenden në ujin natyral të detit. Këto minerale janë të rëndësishme për funksionimin e shëndetshëm të trupit. Kripa e detit përmban një shumëllojshmëri të ngjashme të mineraleve dhe elementeve natyrale shëruese si ato që gjenden në qelizat e lëkurës. Kjo është arsyeja pse përdoret shpesh për trajtime terapeutike dhe produkte bukurie.

Mund të ndihmojë në kujdesin e lëkurës - Numri i lartë i mineraleve që gjenden në Detin e Vdekur është vlerësuar prej kohësh për efektet e tij rinovuese në lëkurë. Larja me kripë deti mund të ndihmojë në mbajtjen e lëkurës të hidratuar dhe rigjeneruar.

Ajo ka një përmbajtje të lartë të magnezit - Magnezi është një përbërës jetik kur bëhet fjalë për shëndet të mirë. Disa nga përfitimet e këtij minerali përfshijnë riparimin e qelizave të lëkurës, shërimin e dëmtimeve nga dielli dhe qetësimin e lëkurës së ndjeshme.

Përmirëson shëndetin oral - Kripa e detit përmban fluor, i cili ndihmon në mbrojtjen e dhëmbëve nga dëmtimi acid. Mund të parandalojë gjithashtu zhvillimin e kariesit dhe kaviteteve.

Ofron lehtësim nga artriti reumatoid - Uji i kripur është vërtetuar se ofron lehtësim terapeutik për pacientët që vuajnë nga artriti reumatoid. Është një metodë natyrale dhe efektive.

Ai lehtëson dhimbjet e fytit - Nëse vuani nga dhimbje të fytit, merrni parasysh gargarën me ujë të kripur. Uji i kripur largon ujin e pranishëm në indet e inflamuar të fytit, gjë që ndihmon në lehtësimin e dhimbjes.

Përdorime në kuzhinë - Kripa e detit përdoret në shumë kuzhina në të gjitha kulturat. E ndërsa e bën ushqimin jashtëzakonisht të shijshëm, duhet konsumuar në sasi të përshtatshme. Marrja e tepërt mund të çojë në shumë sëmundje shëndetësore, si presioni i lartë i gjakut.

/rtsh.al/