RTSH 24 Live

Sociale

Pasioni për Radion, historia e rrallë e punonjësit të Radio Tiranës

01/07/2023

Pasioni për Radion, historia e rrallë e punonjësit të Radio Tiranës

Ndue Ruci  është rritur duke dëgjuar emisonet e Radio Tiranës.

Dalëngadalë ajo u kthye në pasionin e tij më të madh. 

Kufizimet në shikim e bënë më të fortë lidhjen me radion.

Kur pas përfundimit të studimeve të larta ju ofrua një vend pune në Radio Tirana, Ndue Ruci nuk hezitoi të pranonte.  

Dëgjimi i vëmendshëm dhe puna e tij e përditshme si monitorues i programeve në Radio Tirana e ka mësuar ti njohë e ti kuptojë më shumë njërzit 

Radio e tij e dorës e shoqëron kudo madje edhe kur lëviz në koridore për të takuar kolegë për të diskutuar për punën.

Punësimi është i rëndësishëm për të gjithë, por  akoma më shumë për personat me aftësi ndryshe. 

Numri i personave rezulton të jetë ende i ulët përkundrejt angazhimit të bërë përmes ligjit për nxitjen e punësimit dhe mbrojtjen nga diskriminimi.

Gazetare Keti Toroveci

/ rtsh /