RTSH 24 Live

Film

Nis Festivali Ndërkombëtar i Filmit “Dropull 2023” 

06/07/2023

Nis Festivali Ndërkombëtar i Filmit “Dropull 2023” 

Që prej të martës ka nisur edicioni i tretë i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit “Dropull 2023” .

Në konkurim janë 40 filma kryesisht të regjisorëve nga Shqipëria, Kosova dhe Greqia. 

Ata po projektohen në amfiteatrin e Sofratikës, në Adrianopol, aty ku 2000 vjet më parë kanë interpretuar poetët, filozofët, oratorët dhe janë luajtur dramat e tragjeditë e mëdha të kohës.

Në festivalin e Dropullit konkurojnë filma të metrazhit të shkurtër. Ata janë realizuar nga regjisorë të rinj e sjellin tematika të përditshmërisë. Në qendër të tyre është forca njerëzore për të mbijetuar. 

Festivali është një maratonë 4-ditore jo thjesht e filmit, por edhe artit pamor, vizatimit, muzikës, zakoneve e jetës lokale.

 

/ rtsh. al /