RTSH 24 Live

Kuzhinë

Mishi dhe peshku, cilat vende konsumojnë më shumë?

16/03/2023

Mishi dhe peshku, cilat vende konsumojnë më shumë?

Mishi dhe peshku janë dy burime të rëndësishme të proteinave në dietën e njeriut.

Megjithatë, sasia e mishit dhe peshkut të konsumuar ndryshon shumë sipas vendit.

Në disa vende, mishi konsiderohet simbol i pasurisë dhe mirëqenies, ndërsa në të tjera, peshku është më i zakonshëm.

10) India- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 11 kg.

9) Japonia- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 95 kg.

8) Kinë- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 99 kg.

7) Mbretëria e Bashkuar- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 100 kg.

6) Brazili- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 109 kg.

5) Italia- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 111 kg.

4) Argjentina- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 117 kg.

3) Franca- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 117 kg.

2) SHBA- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 146 kg.

1) Australi- Konsumi për frymë i mishit dhe produkteve të peshkut: 147 kg.

/rtsh.al/