RTSH 24 Live

Kulturë

Konkursi "Çesk Zadeja"-Ndahen çmimet e edicionit të dytë të kompozitorëve të rinj

07/12/2023

Konkursi "Çesk Zadeja"-Ndahen çmimet e edicionit të dytë të kompozitorëve të rinj

Konkursi "Çesk Zadeja"- Ndahen çmimet e edicionit të dytë të kompozitorëve të rinj

Në kuadër të 70- vjetorit të krijimit të Teatrit të Operas dhe Baletit është zhvilluar ceremonia e ndarjes së çmimeve “Çesk Zadeja” për kompozitoret e rinj.

Ky është edicioni i dyte i këtij konkursi që mban emrin e kompozitorit të madh Çesk Zadeja.

Kryetari jurisë, Vaso Tole foli për rëndësinë e këtyre konkurseve për të mbështetur kompozitorët  e rinj.

Çmimin e tretë i këtij edicioni iu dha kompozitores nga Kosova, Fjolla Gashi çmimi i dytë shkoi për kompozitorin Edmir Zaganjori dhe çmimi i parë Cesk Zadeja shkoi për kompozitorin Kristo Piqoli.

Veprat e Fituesve të çmimeve të këtij edicioni do të luhen nga  Orkestra e Teatrit të Operas dhe Baletit.

/RTSH/