RTSH 24 Live

Televizion

Festivali i këngës në RTSH/ Mbyllen aplikimet, u dorëzuan mbi 80 krijime nga të gjitha trevat

11/10/2023

Festivali i këngës në RTSH/ Mbyllen aplikimet, u dorëzuan mbi 80 krijime nga të gjitha trevat

Eventi më i rëndësishëm i muzikës së lehtë shqiptare Festivali i  62 i këngës në RTSH ka mbyllur aplikimet. Mesnata e 10 tetorit ishte afati i fundit i dorëzimit të këngëve pjesëmarrëse. Këtë vit numërohen mbi 80 krijime muzikore cilësore të përgatitura nga kompozitor, tekst shkrues dhe artist shqiptar jo vetëm nga Shqipëria , por edhe nga treva te tjera si  Kosova, Maqedonia e Veriut, Gjermania, Suedia ,Italia dhe Amerika.

Risi e këtij viti gjatë procesit të aplikimit  ka qenë mundësia për të marrë në kohë reale një përgjigje të automatizuar nga emaili . Pasi autori i këngës dorëzonte materialin e përfunduar  këngën e plotë, orkestralen bashkë me zërat shoqërues, instrumentalen e  këngës, tekstin, si dhe emrat e autorëve i vinte një përgjigje  nëse materiali pranohej apo jo duke e shoqëruar me argumentet përkatës.

Brenda kësaj jave të gjitha  këngët do ti nënshtrohen një faze seleksionuese nga një komision pranues i përcaktuar nga bordi i festivalit. Pas këtij filtri do te shpallen edhe  këngët pjesëmarrëse në Festivalin e 62 të këngës ne RTSh .

Lista e plotë e artisteve që do bëhen pjesë e këtij festivali si dhe te rejat me te fundit mbi këtë event muzikor do te keni mundësi ti ndiqni në rrjetet sociale të Fest 62 dhe RTSh.

Gazetare K. Toroveci

/RTSH/