RTSH 24 Live

Letërsi

Fatos Tarifa promovon librin “Afrimi i madh”: E kam shkruar për 17 vite në tri kontinente

05/04/2023

Fatos Tarifa promovon librin “Afrimi i madh”: E kam shkruar për 17 vite në tri kontinente

Për autorin, ky libër është libri i tij i jetës, pasi i ka marrë jo pak, por 17 vite punë për ta shkruar  dhe se ai është shkruar në tri kontinente.

“Afrimi i madh” është shkruar i hartuar si një kiss-and-memoir, puthje dhe kujtime, si një vëllim që është e vërteta e kujtuar dhe e shkruar nga autori për një ndër periudhat më të rëndësishme të jetës së tij.

Nga ana tjetër, ky libër sjell në vëmendje edhe historikun e marrëdhënieve të Shqipërisë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që autori i konsideron periudhën e Afrimit të Madh mes dy vendeve.

Për Fatos Tarifën, ky vëllim është një konstruksion letrar, jo një thriller diplomatik ose politik.

Kujtimet e shkruara në libër, autori thotë se janë historia e tij, duke qenë personazhi dhe autori i tyre, por edhe guideri që e shoqëron lexuesin në kujtimet këtej dhe andej Adriatikut.

Fatos Tarifa ka mbajtur një sërë pozicionesh akademike në disa universitete perëndimore dhe është titullar i një sërë lëndësh në fushën e Sociologjisë dhe të Marrëdhënieve Ndërkombëtare.

Fatos Tarifa ka qenë ambasador i Shqipërisë në Mbretërinë e Holandës (1998-2001) dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (2001-2005).

Gazetare: Flutura Tota

/rtsh/