RTSH 24 Live

Sociale

Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Greke - Simpozium në universitetin "Eqerem Çabej"

09/02/2024

Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Greke - Simpozium në universitetin "Eqerem Çabej"

Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Greke ishte në fokusin e aktivitetit të zhvilluar nga departamenti i gjuhës dhe kulturës greke në universitetin “Eqerem Çabej”.

Në këtë takim ishin pjesëmarrës përfaqësues të pushtetit qendror, lokal, stafi akademik i universitetit, konsulli i përgjithshëm i Greqisë në Gjirokastër si dhe arsimtarë të minoritetit etnik grek.

Sipas shefit të këtij departamenti pedagogu Panajot Barka kjo u realizua dhe në kuadër të 40 vjetorit të çeljes së kësaj katedre në universitetin e Gjirokastrës 

Ndërkaq ishin te ftuar dy profesorët Katerina Lambi nga universiteti i Janinës dhe Mimoza Kore nga Universiteti i Tiranës të cilat janë shprehur lidhur me urat lidhëse ndërkufitare të kulturave që mbartin dy vendet.

9 shkurti Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Greke është caktuar në kujtim të poetit kombëtar të Greqisë, Dhionisis Solomos.

RTSH