RTSH 24 Live

Aktualitet

Dita e sotme dhe parashikimi për nesër, mot i qëndrueshëm dhe klimë e butë

05/10/2022

Dita e sotme dhe parashikimi për nesër, mot i qëndrueshëm dhe klimë e butë
Meteorologe - Rezarta Xhakollari

Qëndra me presion të lartë atmofserik në Europën Qendrore po ndikon qëndrueshmëri të motit dhe klimë të butë në vendin tonë gjatë kësaj jave.

E Mërkurë, data 05 Tetor 2022

Moti do të jetë me kthjellime dhe vranësira në shtim mesatare në zonën perëndimore por edhe mjegull. Era do të jetë me drejtim Veri-Lindje me shpejtësi 8 m/sek në bregdet. Valëzimi do të jetë i forcës 3 me lartësi vale 0,5 deri në 1,0 metër në det të hapur. Temperaturat do të jenë me rritje.

Temperaturat minimale dhe maksimale: 

Zona malore     6/22°C
Zona e ulët         8/26°C
Zona bregdetare  14/25°C

Kosova, e Mërkurë data 05 Tetor 2022

Moti do të jetë me kthjellime vranësira dhe mjegull . Era do të jetë me drejtim Veri-Lindje  me shpejtësi 7 m/sek. Temperaturat do të luhaten në ekstremet e tyre 4°C në mëngjes ndërsa në mesditë do të jenë me rënie 17°C -19°C .

E Enjte, data 06 Tetor 2022

Moti do të jetë me vranësira mesatare deri të dendura shtresore . Era do të jetë me drejtim Veri-perëndim me shpejtësi 8 m/sek në bregdet. Valëzimi do të jetë i forcës 3 me lartësi vale 0,5 deri në 1,0 metër në det të hapur. Temperaturat do të jenë pa ndryshime.

Temperaturat minimale dhe maksimale: 

Zona malore     6/22°C
Zona e ulët         8/26°C
Zona bregdetare  15/25C

Meteorologe: Rezarta Xhakollari