RTSH 24 Live

Bota

Departamenti Amerikan i Drejtësisë kërkon dëshminë e Mike Pence në hetimin penal të 6 janarit

23/11/2022

Departamenti Amerikan i Drejtësisë kërkon dëshminë e Mike Pence në hetimin penal të 6 janarit

Prokurorët e Departamentit të Drejtësisë kanë kontaktuar me përfaqësuesit e ish-zëvendëspresidentit Mike Pence për të kërkuar dëshminë e tij në hetimin penal ndaj ish-presidentit Donald Trump për ngjarjet e 6 janarit.

Ekipi i Pence ka treguar se ish-zëvendëspresidenti është i hapur për të diskutuar një marrëveshje të mundshme me Departamentin e Drejtësisë për të dhënë disa dëshmi.

Kërkesa ndodhi përpara se Departamenti i Drejtësisë të emëronte një këshilltar special për të mbikëqyrur dy hetime të lidhura me Trump, duke përfshirë hetimin e lidhur me 6 janar 2021 dhe një tjetër për keqpërdorimin e supozuar të materialeve të klasifikuara të gjetura në Palm Beach, Florida, shtëpinë dhe resortin e Trump. Është e paqartë se si emërimi i këshilltarit special Jack Smith do të ndikojë në diskutimet midis Departamentit të Drejtësisë dhe ekipit të Pence.

Pence ka refuzuar një kërkesë për intervistë nga komiteti i përzgjedhur i Dhomës së Përfaqësuesve që hetonte 6 janarin, por ai ka lejuar ndihmësit kryesorë të japin dëshmi në hetimin e Dhomës, si dhe në hetimin penal të Departamentit të Drejtësisë.

/rtsh.al/