RTSH 24 Live

Rajon

Ambasadat e vendeve të Kuintit dhe BE-së: Rishqyrtoni qëndrimin, nga bojkotimi i votimit nuk do të përfitojë serbët

11/04/2024

Ambasadat e vendeve të Kuintit dhe BE-së: Rishqyrtoni qëndrimin, nga bojkotimi i votimit nuk do të përfitojë serbët

Ambasadat e vendeve të Kuintit (Quintit) dhe të Bashkimit Evropian në Prishtinë i kanë bërë thirrje listës Srpska dhe të gjitha partive të tjera që kanë bërë thirrje për bojkot të votimit për zëvendësimin e kryetarit të komunës në veri të Kosovës që të rishqyrtojnë qëndrimet e tyre dhe, siç thonë ata, të përdorin plotësisht mjetet demokratike në dispozicion.

Ambasadat e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara dhe Zyra e BE-së në Prishtinë konfirmojnë në një deklaratë të përbashkët se, në përputhje me kërkesat e saj ligjore, Kosova do të mbajë një votim për shkarkimin e kryetarit të komunës më 21 prill në katër komuna në veri të Kosovës.

Ata konfirmuan se zgjedhjet e 23 prillit të vitit të kaluar nuk dhanë zgjidhje politike afatgjatë për katër komunat dhe se administrata përfaqësuese në veri do të rinovohet kur të mbahen zgjedhjet për kryetar komunash me pjesëmarrjen aktive të të gjitha komuniteteve.

/rtsh.al/