RTSH 24 Live

Art

"Simfonitë e shpirtit" - TKOB nis sezonin me muzikë shqiptare

11/01/2024

"Simfonitë e shpirtit" - TKOB nis sezonin me muzikë shqiptare

Pas një sezoni të suksesshëm në vitin 2023, Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit nis sezonin e ri të shfaqjeve.
Nën titullin "Simfonitë e shpirtit" organizatorët kanë zgjedhur muzikë shqiptare nga dy kompozitorë të njohur, Feim Ibrahimi dhe Aleksandër Peçi. 
Publiku do të shijojë në koncertin e  mbrëmjes së 13 janarit, një repertor të veçantë.  Ai përmban kompozime të pas viteve 90.  Pjesët e zgjedhura janë një përplasje mes tragjedisë e romancës, mes furtunës e qetësisë, që nga harmonia tragjike e deri tek energjia e orkestrës së harqeve.
Nisja e këtij sezoni të ri të TKOB ri ka sjell me vete edhe dirigjentin italian Nicolo Jacopo Suppa, i cili për herë të parë do të dirigjojë pranë operas shqiptare në koncert. 

Gazetare Katerina Kule

/ rtsh.al /