RTSH 24 Live

Botë

Viktimave të turbullirave të Singapore Airlines ju ofrohen pagesa

11/06/2024

Viktimave të turbullirave të Singapore Airlines ju ofrohen pagesa

Singapore Airlines ka ofruar të paguajë dëmshpërblim për ata që u plagosën në një fluturim Londër në Singapor pasi u përballën me turbulenca të rënda, njofton BBC.

Linja ajrore tha në një postim në Facebook se do të paguajë 10,000 dollarë (7,800 £) për ata që pësuan lëndime të lehta.

Për pasagjerët me lëndime më të rënda, linja ajrore ofron "një pagesë paradhënie prej 25,000 dollarë për të adresuar nevojat e tyre të menjëhershme" dhe diskutime të mëtejshme për të përmbushur "rrethanat e tyre specifike".

Një pasagjer britanik 73-vjeçar vdiq dhe dhjetëra të tjerë u plagosën kur fluturimi SQ 321 hasi në turbulenca mbi Myanmar dhe u devijua në Tajlandë në maj.

Singapore Airlines nuk i është përgjigjur ende një kërkese të BBC News për informacione të mëtejshme se sa njerëz do të kenë të drejtë për pagesa.

Më shumë se njëqind njerëz që kishin qenë në SQ 321 u trajtuan në spitalin e Bangkok pas incidentit.

Hetimet e hershme treguan se avioni u përshpejtua me shpejtësi dhe ra rreth 178ft (54m) për 4.6 sekonda.

Pasagjerët përshkruan se si ekuipazhi dhe ata që nuk mbanin rripat e sigurimit u dërguan duke fluturuar dhe u përplasën në tavanin e kabinës.

Në bordin e aeroplanit Boeing 777-300ER në momentin e incidentit ndodheshin 211 pasagjerë – duke përfshirë shumë britanikë, australianë dhe singaporianë  dhe 18 anëtarë të ekuipazhit.

Kompania tha se do të ofronte një rimbursim të plotë të tarifës për të gjithë pasagjerët në fluturim, përfshirë ata që nuk pësuan asnjë lëndim.

Në krye të kësaj, Singapore Airlines tha se pasagjerët do të marrin kompensim për vonesë në përputhje me rregulloret e Bashkimit Evropian ose të Mbretërisë së Bashkuar.

Linja ajrore ofroi gjithashtu 1,000 dollarë amerikanë (739 dollarë; 580 £) për të gjithë pasagjerët për të mbuluar shpenzimet e menjëhershme dhe organizoi që të dashurit të fluturonin për në kryeqytetin tajlandez aty ku kërkohej.

Sipas rregulloreve ndërkombëtare, linjat ajrore duhet të ofrojnë kompensim kur pasagjerët lëndohen ose vdesin ndërsa janë në aeroplan.

Incidenti solli vëmendjen ndaj praktikave të rripit të sigurimit, pasi linjat ajrore zakonisht lejojnë pasagjerët të zgjidhin rripat e tyre gjatë kushteve normale të lundrimit.

Sipas BBC

/ rtsh.al /