RTSH 24 Live

Sociale

Turistët zgjedhin Zogajn -Uji i pastër i liqenit dhe klima kurative arsyet pse turistët e preferojnë

09/07/2024

Turistët zgjedhin Zogajn -Uji i pastër i liqenit dhe klima kurative arsyet pse turistët e preferojnë

Vetëm  10  kilometra larg qendrës së Shkodrës, Zogaj njihet prej shekujsh për peshkimin, bimët medicinale, natyrën e bukur dhe veçanërisht për klimën kurative që ka.

Në këto ditë të nxehta vere Zogaj po frekuentohet shumë nga turistet vendas por edhe të huaj

“Jam nga Belgjika dhe vij për herë të parë në Shqipëri. Në Belgjik diskutojnë shumë rreth Shqipërisë dhe vendeve të bukura që ka”, tha një turiste.

Çezair Qotaj banorë i vjetër i këtij fshati tregon se klima e kësaj zone është e veçantë dhe kurative

Investimet në infrastrukturë që pritet të fillojnë së shpejti  siç është rikonstruksioni i segmentit nga Shiroka deri në pikën  kufitare me ikjen në Malin e Zi  pritet  ti japin një zhvillim më të madh kësaj zone.

/RTSH/