RTSH 24 Live

Teknologji

Shënimi për një reklamë i Steve Jobs shitet për 175.759 dollarë

30/08/2023

Shënimi për një reklamë i Steve Jobs shitet për 175.759 dollarë

Një shënim i shkruar me dorë nga themeluesi i Apple, Steve Jobs ka arritur një rekord duke u shitur 175.759 Dollarë, 6 herë më shumë nga sa ishte parashikuar.

Në fakt në letër është shënuar një reklamë për Apple Computer-1 që është shkruar dhe firmosur me emrin Steven jobs në vitin 1976. 

Shënimi përmban hollësi teknike për kompjuterin e parë Apple dhe është firmosur nga Steve Jobs. Në shënim janë përfshirë edhe adresa dhe numri i telefonit të prindërve të tij që asokohe ishin zyrat qendrore të Apple.

Letra ishte pjesë e disa sendeve të ndryshme të Apple që dolën në ankand, përfshirë edhe një çek të nënshkruar nga Jobs dhe bashkëthemeluesi i kompanisë, Wozniak, që u shit për 135.261 Dollarë.

Në vitin 1976 doli Apple Computer i cili u njoh më vonë si Apple I ose Apple-1.

/rtsh.al/