RTSH 24 Live

Botë

Primaret e Republikanëve, Trump shënon një tjetër fitore në Karolinën e Jugut

25/02/2024

Primaret e Republikanëve, Trump shënon një tjetër fitore në Karolinën e Jugut

Donald Trump është një hap më afër nominimit presidencial republikan pas një fitoreje masive ndaj Nikki Haley në Karolinën e Jugut.

Ish-presidenti fitoi në shtetin e origjinës së kundërshtarit të tij me një diferencë prej 20 pikësh duke shënuar fitoren e tij të katërt radhazi.

"Ne do ta shikojmë Joe Biden drejt në sy. Ai po shkatërron vendin tonë - dhe ne do të themi 'dil Xho, je pushuar nga puna", u tha Trump mbështetësve pas fitores.

Trump lavdëroi "unitetin" e partisë së tij pas rezultatit në Karolinën e Jugut, duke thënë: "Nuk ka pasur kurrë një frymë si kjo. Unë kurrë nuk e kam parë Partinë Republikane kaq të unifikuar".

Në ditët përpara votimit në Karolinën e Jugut, fushata e Trump parashikoi se ish-presidenti do të grumbullonte mjaft delegatë për të arritur zyrtarisht nominimin brenda muajit të ardhshëm.

/rtsh.al/