RTSH 24 Live

Sociale

Parada e krenarisë, komuniteti LGBT, aktivitete me parrullën "Hape Zemrën"

20/05/2023

Parada e krenarisë, komuniteti LGBT, aktivitete me parrullën "Hape Zemrën"

Me parrullën “Hape Zemrën”, Komuniteti LGBTI organizoi paradën e Krenarisë ku pjestarë e ketij komuniteti kërkuan të drejta të barabarta, mos-diskriminim dhe mos-bullizim.

Parada ku morën pjesë dhe përfaqësues të ambasadave të huaja në Tiranë, por dhe qytetarë nisi tek instalacioni "Rea”, aty ku u dhanë dhe mesazhet e para për problematikat që ky komunitet vuan.

Pas “Rea-s”, parada ka vazhduar me një marshim në bllok,  tek sheshi “Nënë Tereza”  për t’u ndalur tek Kyeministria.

/rtsh.al/