RTSH 24 Live

Politikë

Kuvendi miraton sot ndryshimet në qeveri

11/09/2023

Kuvendi miraton sot ndryshimet në qeveri

Kuvendi i Shqipërisë do të mblidhet ditën e sotme (ora 14:00) për të miratuar ndryshimet në qeveri që u bënë të ditur nga kryeministri Edi Rama, gjatë mbledhjes së Asamblesë së Partisë Socialiste më 4 shtator.

Në këtë mënyrë, pas dekretimit të presidentit Begaj për shkarkimin e ministrave të larguar dhe dekretimin e të emëruarve të ministrave të rinj, sot është Kuvendi që do të thotë fjalën e tij.

Presidenti Begaj dekretoi emërimin e Ogerta Manastirliut, ministre e Arsimit dhe Sportit, Igli Hasanin ministër për Europën dhe Punët e Jashtme, Ervin Meten, ministër për Ekonominë dhe Financat, Anila Denajn, ministre e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Albana Koçiu ministre e Shëndetësisë dhe Mirëqënies Sociale, Arbian Mazniku, ministër Shteti për Pushtetin Vendor dhe Delina Ibrahimaj si ministër Shteti për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit. Ndërsa nuk do të jenë më pjesë e kabinetit qeveritar emra të rëndësishëm si Olta Xhaçka, Evis Kushi, Frida Krifca  dhe Milva Ekonomi.

Ministrat e rinj që pritet të miratohen sot nga Kuvendi:

Igli Hasani, Ministër për Europën dhe Punët e Jashtme

Ervin Mete, Ministër i Financave dhe Ekonomisë

Arbjan Mazniku, Ministër i Pushtetit Vendor (Ministri e re):

Delina Ibrahimaj, Ministër Shteti për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit

Ogerta Manastirliu, Ministër i Arsimit dhe Sporti

Albana Koçiu Ministre e Shëndetit dhe Mirëqenies Sociale

Anila Denaj, Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit 

Shkarkimet

Ogerta Manastirliu nga posti i Ministrit të Shëndetit dhe Mirëqenies Sociale

Evis Kushi nga posti i Ministrit të Arsimit dhe Sporti

Frida Krifca nga posti i Ministrit të Bujqësisë dhe Zhvillimit

Milva Ekonomi nga posti i Ministria e Shtetit për Standardet dhe Shërbimet. Kjo ministri shkrihet.

Olta Xhaçka nga posti i Ministrit për Europën dhe Punët e Jashtme

Delina Ibrahimajt nga posti i Ministrit të Financave dhe Ekonomisë

Edona Bilali nga posti i Ministrit të Shteti për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit.

Kuvendi miraton sot ndryshimet në qeveri by Rtsh Faqe on Scribd

/rtsh.al/