RTSH 24 Live

Teknologji

E thani telefonin e lagur duke e futur në oriz? Apple tregon pse nuk duhet ta bëni më

21/02/2024

E thani telefonin e lagur duke e futur në oriz? Apple tregon pse nuk duhet ta bëni më

Nëse iPhone juaj laget, mos e thani duke e futur brenda në oriz, këshillon Apple.

Pavarësisht popullaritetit të teknikës, ekspertët kanë paralajmëruar prej kohësh kundër saj, me teste që sugjerojnë se nuk funksionon.

Dhe tani vetë gjigandi i teknologjisë ka publikuar udhëzime duke u thënë përdoruesve se mund të rezultojë që grimca të vogla të grurit të dëmtojnë pajisjet e tyre.

Firma tha se njerëzit duhet të thithin butësisht çdo lëng, ku vendi i karikimit të jetë i kthyer nga poshtë dhe më pas ta lënë të thahet.

Pavarësisht sofistikimit në rritje të telefonave inteligjentë, qasjet e njohura për rregullimin e tyre nëse kanë  rënë në ujë mbeten mjaft të pa sofistikuara.

Apple, përveç shmangies së futjes në oriz, këshillon gjithashtu të mos thani një telefon të lagur duke përdorur një "burim të jashtëm nxehtësie ose ajër të kompresuar", që do të thotë se duhen shmangur radiatorët dhe tharëset e flokëve.

Po ashtu nuk duhet të përpiqeni të fusin "një objekt të huaj, të tillë si pambuku ose letra".

Në vend të kësaj, ai i udhëzon njerëzit që ta lënë telefonin e tyre në një "zonë të thatë me pak fluks ajri" përpara se ta rilidhin atë me një karikues./ BBC

/rtsh.al/