RTSH 24 Live

Teknologji

Dhoma e Përfaqësuesve në SHBA voton pro projekt-ligjit për ndalimin e rrjetit social Tik Tok

13/03/2024

Dhoma e Përfaqësuesve në SHBA voton pro projekt-ligjit për ndalimin e rrjetit social Tik Tok

Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA ka kaluar një projekt-ligj, që mund të çojë në një ndalim ndërkombëtar të Tik Tok-ut.

Votimi ishte një tjetër proces, pasi autoritetet amerikane dhe më herët qenë pro kufizimit të aksesit në aplikacion. Një nga arsyet që është dhënë për ndalimin e mundshëm të rrjetit social ka qenë edhe cenimi i sigurisë kombëtare amerikane.

Fati i projekt-ligjit në Senat është i paqartë. Ndërsa, presidenti Joe Biden ka deklaruar se do ta nënshkruajë projekt-ligjin, në rast se kalon në Senat.

Ligjvënësit amerikanë kanë thënë se pronari i rrjetit social ByteDance ka lidhje me Partinë Komuniste Kineze. Por, akuzat janë mohuar nga Tik Tok dhe ByteDance.

Edhe ish-presidenti amerikan Donald Trump u përpoq ta hiqte aplikacionin në fjalë, por nuk kishte sukses.

 

/rtsh.al/