RTSH 24 Live

Kuriozitete

5 qytete blu nga e gjithë bota

24/01/2023

5 qytete blu nga e gjithë bota

Bluja është ngjyra e paqes dhe mençurisë. Ka aftësinë t'ju transportojë në një vend të ngjashëm me parajsën. Bluja ka qenë gjithashtu sinonim i besnikërisë, inteligjencës dhe besimit të gjitha cilësitë për të cilat duhet të përpiqemi ti kemi brenda vetes.

Jodhpur, Indi

Ky qytet blu është konsideruar si një rrugë thelbësore tregtare për shkak të vendndodhjes së tij qendrore-perëndimore. Ndërsa gratë me sari ecin nëpër tregje erëzash, një sfond në ngjyrë blu është mënyra e përsosur për të ruajtur një qetësi të vazhdueshme. Pamja më e mirë blu vjen nga Kalaja Mehnarangh.

Sidi Bou Said, Tunizi

I vendosur pranë Tunizisë, ky fshat modest është më shumë blu dhe i bardhë. Por e bardha është po aq paqësore, duke i dhënë Sidi Bou Said një pamje magjike. Theksimi i këtyre nuancave të mrekullueshme të blusë me larjet e herëpashershme të së bardhës janë portat e dyerve damask. Shpesh, dyert dhe dritaret janë gjithashtu me ngjyrë blu, si dhe Gjiri i përgjithshëm i Tunisit.

Juzcar, Spanjë

Pranë Malagës, Juzcar është një fshat më pak i njohur, por po aq magjik. Ky fshat në të vërtetë quhet "Fshati Smurf" në mbarë botën. Në vend që të duket shumë komik ose i ngjashëm me një film vizatimor, ky qytet i transformuar në blu ka një estetikë mesdhetare eterike.

Chefchaouen, Marok

Maroku tashmë po vërtitet me ngjyra eterike, por nëse udhëtoni në qytetin më rural të Chefchaouen, një sit i shquar i Trashëgimisë Botërore, do të arrini një nivel që nuk e kishit menduar kurrë. I ndërtuar në vitin 1471, qyteti është i mbushur me mure blu dhe grila, që e bëjnë sfondin e maleve Rif edhe më mahnitës.

Santorini Greqia

Santorini është një vend ku theksohen tonet e bardha dhe blu duke i dhënë vendit një pamje mahnitëse.

/rtsh.al/