RTSH 24 Live

Rajoni

Turqi, nis fushate e vaksinimit për punonjësit e turizmit

05/04/2021

Turqi, nis fushate e vaksinimit për punonjësit e turizmit

Turqia ka nisur një fushatë vaksinimi për punonjësit e turizmit për të rritur një industri jetësore të ndikuar rëndë në vitin 2020 nga pandemia COVID-19. 

Programi mbulon aktorët kryesorë në industrinë e turizmit, duke përfshirë punonjësit e ambienteve të akomodimit dhe restoranteve, personelin e ndërmarrjeve që ofrojnë automjete për turne dhe transferime dhe udhëzues turistikë.

Mbi 1 milion punëtorë të industrisë së turizmit do të vaksinohen gjithsej si pjesë e planit.

Turqia filloi programin e saj të vaksinimit mbarëkombëtar në mes të janarit me vaksinën e prodhuar kineze Sinovac duke u dhënë përparësi të moshuarve dhe kohët e fundit janë përfshirë në program vaksina Pfizer-BioNTech.