RTSH 24 Live

Aktualitet

Task forcë për ekstradimet nga Dubai, Balla: Lufton krimin e organizuar

22/04/2024

Task forcë për ekstradimet nga Dubai, Balla: Lufton krimin e organizuar

Shqipëria dhe Emiratet e Bashkuara Arabe pritet të ngrejnë një task force të përbashkët në luftën ndaj krimit të organizuar. Propozimi për ngritjen e kësaj task force është bërë gjatë vizitës së ministrit të Brendshëm Taulant Balla në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Balla është takuar me homologun e tij Said Bin Zayed, në Abu Dhabi me të cilin ka diskutuar lidhur me çështjet e bashkëpunimit dypalësh në fushën e sigurisë. 

Ministri i Brendshëm theksoi se në paketën e task forcës do të përfshihet edhe ekstradimet apo deportimet.

Me ministrin Said Bin Zayed ramë dakord, me propozimin e tij, të ngremë së bashku një Task Force mes dy ministrive, pjesë e së cilës të jenë dhe dy policitë tona, për të adresuar të gjitha çështjet e përbashkëta ku përfshihen edhe çështjet që lidhen me luftën kundër krimit, edhe asistenca që mund të përfitojë policia shqiptare nga qeveria e EBA. Këtu përfshihen edhe çështje për të cilat do të diskutojmë nesër me Ministrin e Drejtësisë sa i përket ekstradimeve apo deportimeve”, u shpreh Balla gjatë takimit me homologun e tij.

Balla vuri në dukje gjithashtu se në këtë aspekt është “diskutuar për çështje që lidhen me bashkëpunimin mes Interpol Tiranës dhe Interpol Abu Dhabit. Theksoj që bashkëpunimi ka qenë i mirë. Kemi pasur disa raste pozitive të trajtimit në mënyrë të veçantë e po ashtu do të vazhdojmë diskutimin për këtë çështje edhe me Ministrin e Drejtësisë për një çështje që ka marrë shumë vëmendjen në Shqipëri, që lidhet me ekstradimin e personave të kërkuar nga drejtësia shqiptare drejt Shqipërisë

Gjatë takimit ministrat u dakordësuan për thellimin e mëtejshëm të bashkëpunimit mes dy vendeve, nëpërmjet ngritjes së Task Forcës së përbashkët që do të adresojë të gjitha çështjet e përbashkëta, ku përfshihet lufta kundër krimit, edhe asistenca që mund të përfitojë policia shqiptare nga qeveria e EBA.

/rtsh.al/