RTSH 24 Live

Kuriozitete

Skeleti i rrallë i dinosaurit do të dal në ankand në Paris

19/09/2023

Skeleti i rrallë i dinosaurit do të dal në ankand në Paris

Një skelet dinozauri i llojit Camptosaurus i njohur si Barry, do të dalë në shitje në Paris muajin e ardhshëm.

Dinozauri, i cili daton nga periudha e vonë “Jurassic” rreth 150 milionë vjet më parë, u zbulua për herë të parë në Wyoming në vitet 1990. Fillimisht u restaurua në vitin 2000 nga paleontologu Barry James, nga i cili mori emrin.

Laboratori italian Zoic, i cili bleu Barry vitin e kaluar, ka bërë punë të mëtejshme restauruese në skeletin e dinosaurit, i cili është 5 metra i gjatë.

Është një ekzemplar jashtëzakonisht i ruajtur, i cili është mjaft i rrallë. Për të marrë shembullin e kafkës së tij, kafka është e plotë në 90% dhe pjesa tjetër e dinosaurit (skeleti) është e plotë në 80%.”, tha Alexandre Giquello, nga shtëpia e ankandeve në Paris Drouot, ku do të bëhet shitja.

Skeleti, i cili do të shfaqet për publikun në mes të tetorit, pritet të arrijë deri në 1.2 milionë euro kur të dalë në shitje më 20 tetor./CNN/

/rtsh.al/