RTSH 24 Live

Aktualitet

Sezoni turistik/ Kontrolle në vijën detare e liqenore, bllokohen 4 skafe në Sarandë, Vlorë e Durrës

27/05/2023

Sezoni turistik/ Kontrolle në vijën detare e liqenore, bllokohen 4 skafe në Sarandë, Vlorë e Durrës

Policia Kufitare ka nisur një kontroll të imtësishëm të mjeteve lundruese, turistike dhe të peshkimit, në mënyrë që të evidentojë paligjshmërinë dhe të parandalojë krimet e mundshme kufitare në vijën bregdetare dhe atë liqenore ë prag të sezonit turistik.

Sipas Policisë së Kufirit dhe Migracionit këto kontrolle po realizohen në kuadër të rritjes së sigurisë  detare, zbatimit të ligjit dhe rregullave të lundrimit, nga drejtuesit e mjeteve lundruese, si dhe të parandalimit dhe goditjes së krimeve kufitare.

Si rezultat i kontrolleve përgjatë vijës  bregdetare, nga Saranda deri në Velipojë, shërbimet e Policisë Kufitare kanë bllokuar 4 mjete lundruese (skafe), si dhe kanë ndëshkuar me masa administrative nga 10 000 deri në 20 000 lekë të rinj, drejtuesit e tyre, për mungesë të dokumentacionit në bord.

Gjithashtu, shërbimet e Policisë Kufitare kanë bllokuar dhe kanë sekuestruar 1 skaf me motorë të fuqishëm.

Konkretisht, në Sarandë dhe në Vlorë, Policia Kufitare ka bllokuar 3 mjete lundruese dhe ka ndëshkuar me masë administrative, nga 10.000 lekë të rinj secili, drejtuesit e këtyre mjeteve, për mungesë të dokumentacionit në bord.

Në Durrës, shërbimet e Policisë Kufitare kanë bllokuar një mjet lundrues dhe kanë ndëshkuar me masë administrative 20 000 lekë të rinj, drejtuesin e tij, për mungesë dokumentacioni.

Në liqenin e Shkodrës, shërbimet e Policisë Kufitare kanë bllokuar dhe kanë sekuestruar një mjet lundrues skaf me 2 motorë të fuqishëm që dyshohet se mund të përdorej për trafiqe të paligjshme. Vijon puna për dokumentimin e plotë të këtij rasti.

Policia Kufitare thotë se, është e angazhuar maksimalisht dhe ka intensifikuar kontrollet në të gjithë vijën bregdetare të vendit, me qëllim rritjen e sigurisë detare, zbatimin e ligjit dhe rregullave të qarkullimit në det, si dhe për parandalimin dhe goditjen e krimeve kufitare.

Gazetare: Flutura Tota

/RTSH/