RTSH 24 Live

Sociale

Publikohen datat e provimeve të lirimit - Teste provë këtë vit për nxënësit e klasave të 9-ta

01/04/2024

Publikohen datat e provimeve të lirimit - Teste provë këtë vit për nxënësit e klasave të 9-ta

Ministria e Arsimit  ka publikuar  udhëzimin që përcakton datat se kur do të mbahen provimet kombëtare të klasave të 9-ta.

Provimi i parë që do  të nënshtrohen nxënësit që përmbyllin këtë vit arsimin bazë do të jetë gjuha shqipe me 20 qershor, duke u pasuar nga matematika  me 25 qershor dhe provimi I fundit do të jetë ai I  gjuhës së huaj me 28 qershor. Por këtë vit ndryshe nga gjithë vitet e tjera Ministria e Arsimit ka publikuar edhe testet provë, ku nxënësit nëpërmjet tyre mund të testojnë  njohuritë që kanë marrë në të 9-ta klasat.

Nëpërmjet këtyre testeve model mësuesve do tu jepet mundësia të drejtojnë dhe ti  përqendrojnë nxënësit më shumë tek ato tema ku hasin vështirësi dhe kanë më shumë boshllëqe. Provimet e lirimit do të përmbajnë mbi  20 pyetje me alternativa dhe zhvillim, me qëllim për të matur aftësitë interpretuese, argumentuese dhe krahasuese të nxënësve.

Struktura e tezës është menduar  të jetë e njëjta me atë të një viti më parë dhe parashikohet që hartuesit të ndërtojnë një test të një niveli mesatar vështirësie.

Gazetare: K. Toroveci

/RTSH/