RTSH 24 Live

Kuriozitete

Pasaportat më të mira në botë për vitin 2023

23/05/2023

Pasaportat më të mira në botë për vitin 2023

Nga 199 vendet në listë të përpiluar nga firma konsulente Nomad Capitalist, Emiratet e Bashkuara Arabe kanë zënë vendin e parë për vitin 2023.

Të gjitha vendet u renditën sipas pesë kritereve: mundësitë e udhëtimit pa viza, taksimi i qytetarëve, mundësitë e dyshtetësisë, perceptimi dhe liria personale.

Gjetjet e tyre zbuluan se, pavarësisht renditjes së 35-të vitin e kaluar, pasaporta e Emirateve të Bashkuara Arabe është bërë pasaporta më e mirë për të pasur në vitin 2023.

Kërcimi i saj i madh në renditje është për shkak të ndryshimeve të fundit që vendi ka bërë për të lejuar të huajt të aplikojnë për shtetësi të dyfishtë , plus klimën e tij 'miqësore për biznesin', sistemin e tij tatimor dhe liritë e udhëtimit që ofron.

Këto janë 10 pasaportat më të mira në botë për vitin 2023, sipas Nomad Capitalist:

Emiratet e Bashkuara Arabe

Luksemburgu

Zvicra

Irlanda

Portugalia

Gjermania

Republika Çeke

Zelanda e Re

Suedia

Finlanda

/rtsh.al/