RTSH 24 Live

Kuriozitete

Nesër ngrihet sipari i shkëlqimit të Karnavaleve të Rios 2024

08/02/2024

Nesër ngrihet sipari i shkëlqimit të Karnavaleve të Rios 2024

Karnavalet e Rios janë një nga ngjarjet më të mëdha, më të guximshme dhe më të ndritura në kalendarin brazilian dhe do të fillojnë festimet me 9-17 shkurt 2024 në Rio de Zhanero.

Zhurmat e unazave të sambas, festat e zhurmshme dhe paradat me famë botërore që përfshin Rio de Zhaneiro , Salvador dhe Sao Paulo për tetë ditë çdo shkurt do të ndiqen nga shumë admirues .

Miliona njerëz kërcejnë nën ritmin e  festave me kostume të shkëlqyeshme dhe ngjyra nën ritmet e muzikës samba.

Karnavalet e Rio-s janë të njohura për një stil unik, i cili i atribuohet kryesisht ndikimit të skllevërve emigrantë afrikanë, të famshëm për aftësitë e tyre spektakolare muzikore. Skllevërit afrikanë, të sjellë në Brazil nga portugezët, i dhanë jetë ritmeve të para samba.

Kërcim, këndim dhe frymë festive mund të gjenden të gjitha rrugët e Rios. Pjesëmarrësit janë të veshur në mënyrë ekstravagante me kostumet e tyre të ndritshme, ndërsa përpiqen të bëhen kampionë të karnavaleve ashtu sikurse çdo vit.

/rtsh.al/