RTSH 24 Live

Teknologji

Mbërrin aplikacioni ChatGpt Voice

23/11/2023

Mbërrin aplikacioni ChatGpt Voice

OpenAI, kompania e cila zhvillon ChatGpt dhe ditët e fundit shkarkoi dhe më pas rivendosi në krye CEO-n e saj, Sam Altman, ka qenë në titujt kryesorë të gazetave.

Organizata jofitimprurëse ka nxjerrë ChatGpt Voice, një aplikacionin shtesë e smartphone-ve, që shihet si një konkurrent i drejtpërdrejtë i Google Assistant, Alexa dhe Siri-t.

Aktualisht, aplikacioni ofron mundësinë e përdorimit të IA-së me zë, marrjen e përgjigjeve vokale, siç ndodh tashmë me aplikacionet rivale.

Tani, ChatGpt Voice është i hapur për të gjithë, madje falas edhe për përdoruesit.

Ashtu si asistentët e tjerë zanorë, ju mund të ndërveproni me ChatBot përmes zërit.

Përditësimi është tashmë i disponueshëm për aplikacionin kryesor ChatGpt në telefonat Android dhe iOS.

Inteligjenca artificiale njeh automatikisht gjuhën që flisni, kështu që nuk do t’ju duhet të vendosni asgjë në aplikacion, por thjesht bëni pyetjen tuaj.

Zëri tingëllon shumë natyrshëm, pavarësisht se theksi është tipik anglo-sakson.

/ rtsh.al /