RTSH 24 Live

Film

Java magjike e kinemasë në kryeqytet, regjisori Mario Banushi prezanton filmin “Pranvera”

28/09/2021

Java magjike e kinemasë në kryeqytet, regjisori Mario Banushi prezanton filmin “Pranvera”

Tirana International Film Festival për 19 vite ka sjellë shumëllojshmëri filmash për publikun shqipatrë. Regjisori i njohur Mario Banushi prezanton ditën e sotme filmin “Pranvera”, një film kun ë qendër të tij qëndron një histori ekstravagante. 
Për 19 vite me rradhë  “Tirana International Film Festival” ka qenë pjesë e rëndësishme e jetës artistike, ku dhe këtë vit ka sjell filma të ndryshëm të pëlqyer nga publiku. 
Filmi “Pranvera” me regji të Mario Banushi u prezantua këtë të martë për të gjithë artdashësit. 
Në qendër të tij qëndron një histori ekstravagante, për ndjenjën më ekstravagante, dashurinë. 
Mario Banushi tha se ka disa vite që po përgatietet për këtë projekt dhe se për herë të parë ka dashur ta prezantojë për publikun shqiptar.
Krisi Vidalaki protagonistja kryesore në këtë film shprehi mirënjohjen dhe lumturinë për të qenë pjesë e këtij filmi.  
Për një javë me rradhë TIFF do të prezantojë 222 filma nga afro 60 regjisore  nga 118 vende të botës.